Hoe kies je de juiste wijn voor je catering?

Als je een gezellig feestje hebt met een grote groep dan ga je natuurlijk niet zelf koken. Vaak schakelen mensen een catering partij in. Zij regelen alles van A tot Z. Dit is natuurlijk heel fijn! Catering Amsterdam is zo’n partij die alles voor je kan regelen. Niks is te gek voor hun. Bij een feestje met lekker hoort er natuurlijk ook een goed wijntje erbij. Maar hoe zorg jij voor een lekkere wijn voor al je gasten zonder dat het een fortuin gaat kosten? In dit artikel ga ik je handige tips geven voor het kiezen van de juiste wijn voor op de catering. 

Het type eten
Wat voor soort eten er geserveerd wordt is heel belangrijk. Gaan jullie iets lichter en frisser eten? Dan zou ik ervoor gaan om witte wijn te serveren. Een fris wit wijntje is ideaal te combineren met wat lichter eten zoals een visgerecht of een groentegerecht. Wordt het toch een lekker stuk vlees? Kies er dan voor om een lekker rood wijntje te serveren. Er zijn heel veel soorten wijnen. In de volgende alinea ga ik je meer uitleg geven over de verschillende soorten. 

Soorten wijnen
Er bestaan heel veel verschillende soorten wijnen. De basis van de wijn is de druif. De meest voorkomende druivensoort bij rode wijnen zijn: merlot, cabernet sauvignon, garnacha en malbec. Verder speelt het jaartal ook een belangrijke rol. Het jaartal staat voor de oogst van de wijn.

Prijs 

Een goede fles wijn hoeft natuurlijk niet veel te kosten. Vaak denken mensen dat een dure wijn staat voor een goede kwaliteit. Dit is zeker niet waar. Het gaat er om wat jezelf lekker vind. Vaak heb je bij de lokale supermarkt al wijnen van topkwaliteit. 

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen met deze tips! Eet smakelijk alvast!

Korting op Video van Sint via Jumbo Wijn

Je wilt de video video van sint natuurlijk zo goedkoop mogelijk aanschaffen. Daarom heeft Jumbo Wijn een leuke kortingsactie voor video van sint. Je kunt de video met een aantrekkelijke discount bestellen. Meer dan 10% korting is mogelijk als je dit weekend besteld. Profiteer direct van video van sint korting.

Korting op Video van Sint

Wat een leuk idee is dit! En heel mooi uitgewerkt concept: een persoonlijke video van Sinterklaas. Dat kan ook alleen maar werken als het echt goed is uitgevoerd. Maar kijk even naar deze filmpjes. Met open mondjes zitten de kids op de bank te kijken en luisteren naar Sinterklaas. Die niet alleen nog een klein avontuur meemaakt, maar ook ineens veel lijkt te weten van ze! Maak direct gebruik van een kortingscode video van sint.

Een Video van Sint

Je geeft via de site gewoon zelf de gegevens op van je kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes. In 1 video kan Sinterklaas 7 kinderen toespreken. Je geeft de naam, leeftijd en geslacht op. En vervolgens kan je 2 persoonlijke onderwerpen kiezen. Kies uit een hobby bijvoorbeeld, van voetbal tot vissen of turnen. Of een bezigheid: zingen, schommelen, tekenen, etc. En zo stel je zelf de info dus samen. En je kunt ook iets laten inspreken voor een volwassene, dus sla jezelf vooral niet over.

Over Video van Sint

Video van Sint is een persoonlijk videobericht waarin Sinterklaas de kinderen bij naam toespreekt. Daarnaast weet de Sint alle persoonlijke feitjes, zoals de leeftijd, het lievelingseten, de hobby’s en gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld. Naast de persoonlijke aandacht binnen het videobericht beleeft Sinterklaas elk jaar samen met zijn pieten een nieuw avontuur. Het videobericht is van hoge kwaliteit en geproduceerd door filmmaker Marcel de Vré. De amusante speelfilm duurt circa 20 minuten. De persoonlijke videoboodschap kan via internet zelf worden samengesteld. Door het ruime aanbod aan keuzemogelijkheden kan men het videobericht persoonlijk maken. Vervolgens wordt het videobericht opgenomen door Sinterklaas, gemonteerd en verwerkt tot een mooi verpakte DVD. Na betaling is de DVD binnen 3 à 4 werkdagen in huis. De DVD past in elke DVD-speler en computer. Video van Sint heeft een samenwerking gesloten met Stichting Doe Een Wens Nederland die wensen vervult van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Voor meer informatie klik je op het plaatje hiernaast!

Jumbo thuisbezorgen gaat voorzichtig van start

Jumbo start met het bezorgen van boodschappen aan huis in Utrecht. Voorlopig als aanloop naar een grootschalige uitrol in 2016. De tweede supermarkt van Nederland had die ambitie al eerder uitgesproken. In augustus was al bekend dat Jumbo met de eerste proeven zou beginnen. De supermarkt wil de techniek, logistiek en klantenservice onderzoeken. Na afronding van de proeven en het optimaliseren van de processen, zal thuisbezorgen begin volgend jaar breed worden uitgerold. Jumbo wil daarnaast haar consumenten inspireren met het recept van de dag.

Op de site Jumbowerkt.nl staat inmiddels een vacature voor personen die willen bezorgen voor het Jumbo-filiaal Ina Boudier Bakkerhof in Utrecht. Zij worden volgens de tekst ‘de laatste schakel in onze service en het gezicht van Jumbo bij de klant thuis.’ De bestelkosten voor thuisbezorgen bedragen 6 euro. Bij aankoop van minimaal 70 euro aan boodschappen, krijgen klanten 1 euro korting. Bij aankoop van een aantal speciaal geselecteerde producten hoeven zij geen bestelkosten te betalen. Of dat ook de definitieve tarieven worden is niet bekend. Jumbo Supermarkten opent volgende week zijn 150ste ophaalpunt. (bron: emerce)

Verdachte Jumbo-afperser krijgt rechtzaak begin 2016

De man die vastzit voor het afpersen van de supermarktketen Jumbo moet op 25 januari voor de rechter verschijnen. De zaak zal dan hoogstwaarschijnlijk nog niet inhoudelijk behandeld worden. Een woordvoerder van advocatenkantoor Anker & Anker heeft dat donderdagavond bevestigd na berichtgeving van RTV Noord. De man (50) werd half oktober in Groningen opgepakt samen met een jongen van vijftien. Volgens mediaberichten gaat het om vader en zoon. De jongen mocht eerder al de cel verlaten, maar hij is nog wel verdachte. Het voorarrest van de man werd eind oktober met negentig dagen verlengd.

Jumbo afpersers

De twee worden verdacht van (poging tot) afpersen, de man ook van het plaatsen van explosieven, het tot ontploffing brengen van een explosief en een poging daartoe. Bij twee Jumbo-vestigingen in Groningen werden explosieven geplaatst. Een van de twee bommen ontplofte daadwerkelijk en beschadigde een raam. Een winkel in Zwolle kreeg een verjaardagskaartje met een beetje explosieve stof. De afperser eiste een onbekende hoeveelheid bitcoins, een virtuele munteenheid. (bron: nu.nl)

Ontwikkelingen bij Jumbo op het gebied van online bestellen

Als laatste grote supermarktketen in Nederland lanceerde Jumbo ruim een jaar geleden zijn webwinkel. ‘Een mijlpaal’, noemde algemeen directeur Frits van Eerd de online supermarkt destijds. Hoe gaan de online zaken van het Veghelse concern een jaar na het startschot en waar liggen de knelpunten. De verwachtingen van Jumbo.com waren hooggespannen, mede door de lange aanloop van de keten en zijn ambities. “We gaan er alles aan doen om ook online alle verwachtingen te overtreffen”, verklaarde ceo Frits van Eerd bijvoorbeeld. En Jumbo mocht dan niet de eerste zijn met een online supermarkt, daardoor kon de keten juist leren van andere spelers.

Afhaalpunten en maaltijdboxen

Ondanks de lange aanloop houdt de keten het gaspedaal op online vlak inmiddels ingedrukt. Deze week passeert Jumbo bijvoorbeeld de grens van 150 afhaalpunten voor de online boodschappen en achter de schermen wordt gewerkt aan een maaltijdbox. Hoe die eruit ziet, is nog niet duidelijk. Het uitgangspunt is in elk geval dat de boxen ‘bereikbaar en betaalbaar zijn voor het grote publiek’. De keten kan nog niet zeggen of de boxen worden thuisbezorgd. Aangezien Jumbo volgend jaar echter ook met thuisbezorging start, ligt dat voor de hand.

Toenemende concurrentie

Zou Van den Berg nog steeds zo ontspannen zijn nu de online boodschappenmarkt steeds voller raakt? Jan Linders, Ekoplaza, Plus en zelfs discounters Aldi en Lidl geven hun online ambities bijvoorbeeld steeds meer vorm, terwijl nieuwe toetreders als Picnic een compleet ander businessmodel hanteren. En daar komt bij dat de markt voor online boodschappen in ons land nog altijd klein is. Wanneer het online omzetaandeel daadwerkelijk aanzienlijk is, is lastig te zeggen, erkende commercieel directeur Colette Cloosterman onlangs nog in het magazine RetailTrends. “Het zit nog zo in het patroon om voor je boodschappen naar de supermarkt te gaan.” (bron: z24.nl)

Jumbo gaat boodschappen nu ook bij ondernemers bezorgen

Jumbo-franchiser George Verberne neemt met zijn vestiging in Driebergen als enige ondernemer deel aan de pilot van Jumbo met het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen. Jumbo test bezorgen ook bij ondernemer
Dat bevestigt de ondernemer tegenover Distrifood. ‘Jumbo heeft gevraagd of ik als enige ondernemer wil deelnemen aan de test.’

Jumbo Bestellen

Jumbo startte twee weken geleden een proef met thuisbezorging vanuit filialen in Utrecht. Wanneer Verberne (foto) begint met thuisbezorging is nog niet bekend. Dat hangt volgens hem af van de ervaringen die Jumbo in Utrecht en Zeist opdoet. ‘Maar het zal nog dit jaar zijn’, aldus Verberne. De ondernemer wil niets kwijt over de voorwaarden van deelname aan de proef. ‘Dan moet je bij Jumbo zijn. Jumbo bezorgt de boodschappen van dinsdag tot en met zaterdag, tussen 10.00 – 13.00 uur en 17.30 – 20.30 uur, zo meldt de formule op zijn website. Op maandag bezorgt Jumbo alleen tussen 17.30 en 20.30 uur. De klant kan op werkdagen tot 22 uur van tevoren een bestelling plaatsen. De klant moet €6 bezorgkosten betalen. Bij aankoop van minimaal €70 aan boodschappen, krijgt de klant €1 korting op de bestelkosten. (bron: distrifood.nl)

Duurzame beleid van ketens als Jumbo wel echt duurzaam?

Ekoplaza-directeur Erik Does zet vraagtekens bij het duurzame beleid van ketens als Albert Heijn en Jumbo. Does reageert in een gesprek met 7ditches.tv als volgt op de vraag of Albert Heijn en Jumbo last hebben van Ekoplaza: ‘Nou last, wij zijn een prima stimulans om toch enigszins wat duurzaamheid in hun beleid te krijgen. Ik ben bang dat ze daar al moeite genoeg mee hebben. Als zij letterlijk doen wat wij doen, dan zeggen ze tegen 99 procent van hun eigen handelingen, dat ze het hartstikke verkeerd doen. Dus dat is een hele lastige spagaat waar ze in zitten. Zo komen we er steeds meer achter dat ze het weliswaar wel proberen, ik zou bijna zeggen wederom proberen voor die aandeelhouderswaarde, maar de echtheid daarvan, daar kunnen we vraagtekens bij zetten. Gelukkig doen steeds meer consumenten dat ook.’

Groei Jumbo

Does zegt verder dat de formule op dit moment geen plannen heeft voor het introduceren van maaltijdboxen. Ook over de uitbreiding van het winkelbestand is hij duidelijk. ‘We willen alleen organisch groeien. We hebben geen drang om harder te groeien voor welke private equiteers er dan ook zijn.’

Jumbo boodschappen prijs

De directeur onderstreept dat het bedrijf de band met lokale partijen belangrijker vindt dan de prijs. ‘Wij gaan niet voor de laagste prijs van appelsap uit Polen, een groot deel van onze appelsap komt uit de Middenbeemster. Een Nederlandse boer, een Nederlands landschap, dan kun je prima stemmen met je vork.’ (bron: via distrifood.nl)

Shimano en Jumbo gaan door met de samenwerking!

Shimano is ook de komende drie seizoenen verantwoordelijk voor de fietsonderdelen bij LottoNL-Jumbo. Het contract tussen beide partijen is met drie jaar verlengd, maakte LottoNL-Jumbo dinsdag bekend. Shimano voorziet het team onder meer van wielen, kettingsets, pedalen en remmen. Daarnaast maken de renners gebruik van de wielerschoenen, brillen en schakelsystemen van het Japanse merk.

Richard Plugge Jumbo

Richard Plugge zegt dat de componenten van Shimano hebben aangetoond uiterst betrouwbaar te zijn. “De renners vertrouwen erop dat het materiaal hen naar de finishlijn brengt”, stelt de algemeen directeur in een persbericht van de ploeg. “Shimano zorgt ervoor dat ze tijdens de race één ding minder hebben om zich zorgen over te maken.” (bron: via wielerflits.nl)

Hoe lang kook je aardappelen?

Nederlanders zijn eigenlijk echte aardappeleters, en dat terwijl deze lekkere en gezonde knol helemaal niet van oorsprong uit Nederland afkomstig is. De knol komt eigenlijk uit Zuid-Amerika, maar is natuurlijk onder andere in Nederland gecultiveerd.

Deze cultivatie heeft ervoor gezorgd dat er tegenwoordig verschillende rassen zijn, en dat is dus heel wat anders dan de vaak beperkte keuze in de supermarkt, waarbij ieder ras weer eigen specifieke kenmerken heeft.

Aardappelen die beter zijn om gekookt te eten, aardappelen die je heel goed kunt poffen, en natuurlijk aardappelen om te frituren.

Kortweg kun je de soorten aardappelen verdelen in kruimige aardappelen en vast kokende aardappelen.

Kruimige Aardappelen

Kruimige aardappelen, ook wel bloemige aardappelen genoemd, zijn aardappelsoorten die je kun gebruiken om te koken, maar die echt goed zijn om te gebruiken in de stamppot. Daarvoor moet je natuurlijk ook de aardappelen koken, maar de smaak en vooral de structuur van de aardappelen is anders.

Vastkokende aardappelen zijn weer beter om gebakken aardappelen van te maken, of bijvoorbeeld friet of anders gefrituurde aardappelen.

Het concreet gezegd is het eigenlijk de voorkeur van de gebruiker die bepaald welke soort aardappelen nu het beste zijn voor welk gerecht. Want laten we eerlijk zijn, er zijn nogal wat verschillende gerechten waarin aardappelen gebruikt worden. Hetzij in rauwe vorm, hetzij in gekookte vorm.

Hoe kook ik aardappelen

Als je het goed bekijkt is het koken van aardappelen eigenlijk heel simpel, maar er is ook haast geen ander gerecht waarbij zo snel en zo veel fout kan gaan. Het wordt door velen dan ook als iets ontzettends moeilijks gezien, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn.

Allereerst de aardappelen schillen, en dat doe je zo dun mogelijk. Overigens hoef je bij de moderne aardappelsoorten niet altijd meer te schillen, vraag daarnaar aan de groenteboer.

Daarna snijden we grote exemplaren in kleinere stukken.

Was de aardappels onder de stromende koud kraan. Niet alleen om zand en dergelijke weg te spoelen, maar ook om overtollig zetmeel dat uit de aardappelen komt af te spoelen.

Doe een laagje wat in de pan en doe de aardappelen in het water. Deze moeten net onder water staan.

Breng het water aan de kook, en vanaf het moment dat het water begint te koken moet je ongeveer rekening houden met 20 minuten.

Steek een vork in de aardappel om te controleren of deze gaar zijn. Blijft de aardappel aan de vorm steken moeten de aardappelen nog wat langer koken. Valt de aardappel van de vork, dan zijn de aardappelen gaar.

Partners

De online boodschappen markt bestaat uit veel verschillende aspecten. Recepten, ingrediënten, supermarkten, bezorging, opslag, versheid en nog veel meer. Wij hebben een aantal partners die op deze pagina te vinden zijn. Breng ook eens een bezoek aan deze websites!
Glutenvrije recepten
Afvallen met Henk
Proeverijen
Whisky glas kopen
Ouderwets stoofvlees
Pannenkoekenrecept.net
Chili-con-carne.nl
Gehaktballen-maken.com
Goedkoop-internet
www.wijnspecialist.nl
Meer Chili recepten
Wijn online bestellen
wijn kopen
hollandse recepten
Gegrilde Courgette
Tap of bar via arendje.nl
koffiebonen
Wijnenkoning.nl
Gezond en Fit Coach
groene vlag vloer
Afdruiprekken.nl
gezonde bbq pakketten bestellen
elektriciteit 2Link
Energie
ADSL
Energie
Internetdiensten
warmtepomp
https://www.vkwijn.nl/
Wijn bestellen
Wijnproeverijbox
noten online
Slijterij.net
Cabernet sauvignon
e-liquids
Restaurant Tilburg
ddwines.nl

Wilt u zelf ook partner worden van onze website? Dit kan door middel van een advertentie of bijvoorbeeld het ruilen van een link. Denk jij iets toe te kunnen voegen aan de inhoud van deze website? Ook dan ben je met een gast-blog natuurlijk van harte welkom. Neem gerust contact met ons op!