Hoe kies je de juiste wijn voor je catering?

BEKIJK AANBIEDINGEN

Als je een gezellig feestje hebt met een grote groep dan ga je natuurlijk niet zelf koken. Vaak schakelen mensen een catering partij in. Zij regelen alles van A tot Z. Dit is natuurlijk heel fijn! Catering Amsterdam is zo’n partij die alles voor je kan regelen. Niks is te gek voor hun. Bij een feestje met lekker hoort er natuurlijk ook een goed wijntje erbij. Maar hoe zorg jij voor een lekkere wijn voor al je gasten zonder dat het een fortuin gaat kosten? In dit artikel ga ik je handige tips geven voor het kiezen van de juiste wijn voor op de catering. 

Het type eten
Wat voor soort eten er geserveerd wordt is heel belangrijk. Gaan jullie iets lichter en frisser eten? Dan zou ik ervoor gaan om witte wijn te serveren. Een fris wit wijntje is ideaal te combineren met wat lichter eten zoals een visgerecht of een groentegerecht. Wordt het toch een lekker stuk vlees? Kies er dan voor om een lekker rood wijntje te serveren. Er zijn heel veel soorten wijnen. In de volgende alinea ga ik je meer uitleg geven over de verschillende soorten. 

Soorten wijnen
Er bestaan heel veel verschillende soorten wijnen. De basis van de wijn is de druif. De meest voorkomende druivensoort bij rode wijnen zijn: merlot, cabernet sauvignon, garnacha en malbec. Verder speelt het jaartal ook een belangrijke rol. Het jaartal staat voor de oogst van de wijn.

Prijs 

Een goede fles wijn hoeft natuurlijk niet veel te kosten. Vaak denken mensen dat een dure wijn staat voor een goede kwaliteit. Dit is zeker niet waar. Het gaat er om wat jezelf lekker vind. Vaak heb je bij de lokale supermarkt al wijnen van topkwaliteit. 

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen met deze tips! Eet smakelijk alvast!