Jumbo Maaltijdbox

Jumbo is volop bezig met de ontwikkeling van maaltijdboxen. Hoe het concept van de Veghelse supermarktketen er precies uit ziet, is nog onduidelijk. “We moeten eerst nog een aantal punten op de i zetten”, zegt een woordvoerder tegen RTL Z. Het uitgangspunt is voor Jumbo in elk geval dat de boxen ‘bereikbaar en betaalbaar zijn voor het grote publiek’. Jumbo kan nog niet zeggen of de boxen worden thuisbezorgd. De keten werkt tot nu toe alleen met pick-up points voor zijn online bestellingen. In oktober kondigde Albert Heijn zijn plannen voor maaltijdboxen aan. Onder de vlag van Allerhande gaat de keten een gratis bezorgde maaltijdbox aanbieden. De box is af te halen bij pick-up point of wordt thuisbezorgd. Ook aanvullende boodschappen worden dan kosteloos afgeleverd. Spar, Sligro en Emté hebben naar eigen zeggen nog geen plannen om online maaltijdboxen aan te gaan bieden. Lidl noemt de ontwikkelingen ‘hele mooie initiatieven’, maar heeft eveneens nog geen ambities in die richting. “E-commerce volgen we wel intensief.” De discountketen is voor ons land op zoek naar een senior manager online die e-commerceactiviteiten kan opzetten en uitrollen.

Een maaltijdbox van Jumbo

Nu supermarkt Jumbo heeft aangegeven bezig te zijn met een maaltijdbox, zullen zij ook moeten nadenken over de logistiek wat betreft bezorgen. Op dit moment kan je online bestelde boodschappen bij Jumbo alleen afhalen bij een Pick-up point. Zal dat met de komst van een maaltijdbox veranderen? De voorkeur van de meeste mensen is toch dat boodschappen (en waarschijnlijk ook een maaltijdbox) bij je thuisbezorgd worden en dat je er zelf niet meer voor op pad hoeft. We zullen je op Foodboxwijzer op de hoogte houden over de laatste nieuwtjes rondom de verwachte maaltijdbox van Jumbo. Wellicht volgen er na Albert Heijn en Jumbo nog meer supermarkten.

Jumbo inkoop en bezorging

Jumbo kocht jarenlang producten in bij inkooporganisatie Superunie. In oktober 2009 maakten Jumbo en Schuitema (C1000) bekend dat ze samen een nieuwe inkooporganisatie gingen oprichten. Deze inkooporganisatie kreeg de naam Bijeen en ging per 1 januari 2010 van start. Het hoofdkantoor en distributiecentrum bevinden zich van oudsher op bedrijventerrein de Oude Haven in Veghel, Noord-Brabant. Vanaf augustus 2008 liet Jumbo Supermarkten het huismerk O’Lacy geleidelijk uit de schappen verdwijnen. Jumbo ging verder met een huismerk onder de namen ‘Jumbo’, ‘Jumbo Budget’ en ‘Jumbo Exclusief’. Het merk ‘Jumbo Budget’ werd later vervangen door het van Super de Boer overgenomen Euromerk. Bij Vomar, waar O’Lacy eveneens werd verkocht, is men in maart 2009 met het merk gestopt.[1Men heeft ook enkele private label merken.